Festivals de Senderisme dels Pirineus és una iniciativa coordinada per l’Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) que aglutina els festivals de senderisme que s’organitzen als Pirineus de Catalunya.

 

Endinsar-nos en la muntanya seguint el ritme pausat de les nostres passes. Això és el que ofereixen els Festivals de Senderisme dels Pirineus, que enguany arriben a la 7a edició (#FSP2022). Aquest 2022 se celebraran, de maig a octubre, 12 festivals al llarg de les 11 comarques de la Marca Pirineus.

La principal novetat d’aquesta edició és el passaport dels festivals, una iniciativa que vol animar els visitants a assistir a més d’un esdeveniment ja que tots ofereixen atractius que es complementen. Les persones que demostrin que han participat en més d’un festival entraran en el sorteig d’un GPS, una motxilla tècnica i uns bastons telescòpics.

Els festivals pirinencs inclouen un extens programa d’itineraris a peu per a tot tipus de públics i amb diferents graus de dificultat. En paral·lel, s’organitzen activitats per conèixer la cultura i la gastronomia locals. En ple auge de les activitats al medi natural i del turisme de proximitat, els festivals promouen un senderisme saludable conduït per guies professionals, practicat en grups petits i en espais oberts no massificats. Es vol afavorir, doncs, un turisme responsable i respectuós amb la natura i la població local.